Életidegen

Szemét és sötét gondolatok az élet hiábavalóságáról. Szellemi ürülék szavakba öntve. Nem ajánlott: kiskorúaknak, felnőtteknek és nyugdíjasoknak, öngyilkos jelölteknek, gyenge elméjűeknek, hívőknek, materialistáknak, földművelőknek, testépítőknek, sznoboknak és politikusoknak valamint hozzátartozóiknak és barátaiknak. Én szóltam.

Friss topikok

Címkék

Archívum

Dekadens Tóni kiköp

2011.11.27. 00:57 Dekadens Tóni

 

Ha tele van az ember feje szarral, azt ki kell üríteni. Az írás teljes mértékben jó módszer erre, nem kell más csak egy semmit mondó álnév és lehet is lökni a süket dumát. Fasza hely ez az internet. Az ember annyira megszokja a virtuális valóságot, hogy egy idő után nem, vagy csak alig tudja megkülönböztetni a kettőt. A hús-vér világ egyre kevésbé látszik valóságosnak. Teljesen furcsa szürreális katyvasznak tűnik mindaz amit, William Makepeace Thackaray a hiúság vásárának hív.

De elég ennyi a fennköltségből. Még a végén elhitettem magammal, hogy művelt vagyok. Pedig nem is. Amúgy telibe szarom. Hiába olvassa el az ember a Rejtő Jenő összest, meg Karl May regényeit, a James Fenimore Cooper westernjeivel együtt, meg Jules Verne remekeit megspékelve egy kis E.A Poe-val és Maupassant-tal nem sokra megy az elsőre érdekesnek tűnő, de valójában a kutyát sem érdeklő információkkal.

Tökéletesen fölöslegesnek tűnik bármilyen cselekvés. Az ember ennek ellenére minden meggyőződés nélkül, de teszi a dolgát. Éhbérért persze. Az így természetes Európa kevésbé mókás vidékein. Ambíció nélkül. Sznobok és akarnokok közt. Mindig röhöghetnékem támad valahányszor üvölt valakiről, hogy fontosnak és okosnak érzi magát. Ha csendben maradsz úgy érzi némelyik túlművelt humanoid, hogy hallgatásod  feljogosítja őt, hogy megmondja neked a tutit. Nagyon szeret kioktatni. Mert ő tudja. Csak ő, mindenki más helikopter. Érvei vannak, továbbá nála van a bölcsek köve, csak azért hallgat róla, mert nem akarja, hogy ellopják. Pedig a többi cím és rangkórságtól szenvedő seggfej is így van ezzel. De ezt el is várják egymástól.  Az ambíció kötelező, anélkül nem lehet senkit se rendesen kihasználni. Valakik akarnak lenni. Mintha számítana, mintha egy szép napon nem tolnák el a biciklit. Komolyan azt hiszik, hogy az életnek van értelme. Az élet értelme az ő kis kövérre hízott egójuk. Ego-ból persze van mindenkinek épp elég. Több is mint kéne. Nekem is van persze. Má' mé' pont nekem ne lenne? Épp azt pihenem ki ezzel a bejegyzéssel, ami egyébként teljesen fölösleges és semmi értelme.

A végére meg egy dal.

A bejegyzés trackback címe:

https://eletidegen.blog.hu/api/trackback/id/tr783414403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása